1. Home
  2. /
  3. Om oss
  4. /
  5. Kvinnligt Entreprenörspris
Kvinnligt Entreprenörspris

Tilldelas kvinnliga entreprenörer som inspirerar andra kvinnor

Direct Selling Sweden är branschorganisationen för svensk direkthandel, en bransch där 88 procent av säljarna i organisationens medlemsföretag är kvinnor. Att visa på goda exempel och lyfta fram inspirerande kvinnliga entreprenörer är därför en naturlig del av vår verksamhet. Därför har vi sedan 2012 delat ut utmärkelsen Årets Kvinnliga Entreprenör till kvinnliga förebilder som inspirerar andra kvinnor att utveckla sitt företagande, oavsett bransch. Förslag till nominering av priset kan alla göra genom att maila till info@directsellingsweden.se, vinnare utses av styrelsen och detta kan inte överklagas. Priset består av en prischeck och ett diplom som delas ut vid föreningens årliga gala.

Tidigare års vinnare

Årets Kvinnliga Entreprenör 2019 Frida Boisen

2019 års pris går till journalisten, debattören, författare och social mediekonsulten Frida Boisen. Hennes yrkeskarriär började som grävande journalist i Göteborg och sedan dess har hon innehaft en rad prestigefyllda uppdrag och chefsbefattningar på ett flertal tidningar. Frida gillar utmaningar och driver idag eget företag – Frida Boisen AB.

– Frida var ett självskrivet val till årets pristagare då hon är en förebild för kvinnligt företagande och entreprenörskap. Hennes insiktsfulla analyser om morgondagens möjligheter i vår digitala värld ger oss alla kunskap om hur vi skall nå ut i dagens mediabrus… säger Krister Fraser, ordförande i Direct Selling Sweden.

Priset som i år delas ut för åttonde gången i rad och skall belöna och uppmärksamma godaexempel på kvinnliga förebilder som inspirerar andra kvinnor att utveckla sitt företagande oavsett bransch. Den 9 november på vår Gala – Grand hotell i Stockholm – kommer Frida i samband med själva prisutdelningen att ge oss en inspirerande föreläsning om hur vi alla kan bli digitala proffs och nå ut med vår budskap på Sociala medier.

Mia Törnblom utsedd till Årets Kvinnliga Entreprenör 2018

Författaren och föreläsaren Mia Törnblom tilldelas Direct Selling Swedens årliga utmärkelse Årets Kvinnliga Entreprenör 2018.

”De bästa cheferna är inte nödvändigtvis de som vi känner till.”

Författaren och föreläsaren Mia Törnblom tilldelas Direct Selling Swedens årliga utmärkelse Årets Kvinnliga Entreprenör 2018.

– Mia Törnbloms bakgrund gör hennes entreprenörskap verkligen till något utöver det vanliga. Hennes naturliga och informella stil berör på djupet och uppmuntrar på riktigt till personlig utveckling. Valet av årets pristagare kändes självklart, säger Krister Fraser, ordförande i Direct Selling Sweden.

Motvering: ”Med ett framgångsrikt entreprenörskap, som bottnar i en extraordinär bakgrund, bidrar Mia Törnblom genom sitt företag MT Ledarskap till stort välmående inom svenskt näringsliv. Hennes naturliga stil och den passion och uppriktiga intresse hon visar för människor skapar en grundläggande trygghet för var och en att vilja utvecklas som människa. Med en unik förmåga att förmåga att inspirera, motivera och engagera ger Mia Törnblom varje individ möjlighet att växa och utvecklas genom självinsikt. – De bästa cheferna är inte nödvändigtvis de som vi känner till, utan de som inte syns, de som får sina medarbetare att samarbeta, prestera och må bra.”

– Direct Selling Sweden, som i år fyller 50 år, är branschorganisationen för svensk direkthandel, en bransch där 65 procent av säljarna i organisationens medlemsföretag är kvinnor. Att visa på goda exempel och lyfta fram inspirerande kvinnliga entreprenörer är därför en naturlig del av vår verksamhet, därför har vi sedan 2012 delat ut utmärkelsen Årets Kvinnliga Entreprenör, säger Krister Fraser.

Mia Törnblom är författare och inspiratör med en tuff bakgrund att hämta erfarenheter och insikter ifrån. Hon är en populär föreläsare och har utvecklat MT-metoden – en metod för starkt ledarskap. Utmärkelsen delas ut i samband med Direct Selling Swedens stora gala den 17 november i Vinterträdgården på Grand Hotell i Stockholm. Priset är på 25 000 kronor.

2017 – Elaine Eksvärd

2016 – Marie Vila

2015 – Carolina Gynning