1. Home
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Arkiverat
  6. /
  7. Elaine Eksvärd utsedd till...

Elaine Eksvärd utsedd till Årets Kvinnliga Entreprenör 2017

Författaren och retorikern Elaine Eksvärd tilldelas Direct Selling Swedens årliga utmärkelse Årets Kvinnliga Entreprenör 2017.

Ur nomineringen: ”Årets pristagare har en vass tunga men snackar snyggt. Hon är en sann entreprenör där viljan att utbilda i konsten att snacka snyggt alltid har varit hennes drivkraft. Hon skyr selektiva trevligheter i affärslivet; alla förtjänar samma respekt och hon har själv vunnit över rädslan att misslyckas. Årets vinnare är ett föredöme för hundratusentals kvinnor och män och hennes framgångsrecept lyder att ständigt sätta nyttan för andra i första rummet.”

– Det känns extra kul att vinna priset när mitt entreprenörskap har gått mot mindre lukrativa idéer men investeringar för vår framtid – att skydda barn mot sexuella övergrepp. Jag fick veta att jag vunnit priset när jag precis startat det icke vinstdrivande bolaget Treskablinoll och det verkar som att vilja göra gott för världen har sitt pris men också belöning. Jag är så glad, säger pristagaren Elaine Eksvärd.

– Direct Selling Swedens årliga utmärkelse Årets Kvinnliga Entreprenör syftar till att lyfta fram kvinnliga entreprenörer som inspirerar andra till att utveckla sitt företagande. Elaine Eksvärd uppfyller dessa kriterier med råge, säger Krister Fraser, ordförande i Direct Selling Sweden. Elaine Eksvärd har en fil.kand i retorik och har skrivit sex böcker i ämnet. Hon är mediernas retorikexpert i samband med valår både i Sverige och i USA men även när det handlar om hur man fixar vardagssnacket. Elaine driver tillsammans med sin make retorikbyrån Snacka Snyggt med tio anställda. Utöver det driver hon även bolaget Elaine AB samt är delägare i företagen Cape Sweden och Unikon Rainwear. 

– Direct Selling Sweden är branschorganisationen för svensk direkthandel, en bransch där 65 procent av säljarna i organisationens medlemsföretag är kvinnor. Att visa på goda exempel och lyfta fram inspirerande kvinnliga entreprenörer är därför en naturlig del av vår verksamhet, därför har vi sedan 2012 delat ut utmärkelsen Årets Kvinnliga Entreprenör, säger Krister Fraser.

Elaine Eksvärd tar emot utmärkelsen i samband med Direct Selling Swedens stora gala den 11 november i Vinterträdgården på Grand Hotell i Stockholm. Priset är på 25 000 kronor och delas ut av förra årets pristagare Marie Vila.

För mer information, kontakta Krister Fraser, ordförande i Direct Selling Sweden, på telefon 040-29 43 70. Du kan också skicka e-post till info@directsellingsweden.se.