Mary Kay

Mary Kay Ash startade sitt drömföretag i USA 1963 för att berika kvinnors liv och hjälpa dem att nå sin fulla potential. 2003 blev denna legendariska affärskvinna framröstad som den främsta kvinnliga entreprenören i USA:s historia. Både på grund av den person hon var och det unika företag hon skapade för andra kvinnor.

Mary Kay® introducerades i Norden 1992 av Ann och Bo Wallblom. Verksamheten ägs och drivs av familjen Wallbloms helägda bolag Lesley Cosmetics AB.

Idag finns över 3 miljoner Fristående Hudvårdskonsulter runt om i världen som har erbjudits möjlighet att skapa sitt eget företag. På den nordiska marknaden, Sverige, Norge och Finland, finns över 23 000 Fristående Hudvårdskonsulter som sprider Mary Kay Ashs dröm och vision vidare.

Mary Kay® är ett av de 10 bäst säljande hudvårdsmärkena och ett av de 15 bäst säljande kosmetikmärkena i världen.*

Genom välgörenhet och donationer stödjer Mary Kay® initiativ för kvinnors och barns välmående runt hela världen. I Sverige och Norden stödjer Lesley Cosmetics AB cancerforskning, upprättandet av barnhemmet Great Andoh International School i Ghana samt företaget Mitt Liv som främjar integrationen för personer med utländsk bakgrund genom mentorprogram.

Mary Kays forskningsteam i Dallas samarbetar med oberoende experter över hela världen. Under ett genomsnittligt år använder Mary Kay Inc. miljontals dollar och genomför mer än 500 000 tester för att säkerställa att produkterna klarar de höga krav på säkerhet, kvalitet och resultat som ställs.

Vill du veta mer om Mary Kay?

Kontakta oss gärna för mer information.

Lesley Cosmetics AB, Mary Kay
Alfagatan 1
431 49 Mölndal

Telefon: 031-91 40 60

Telefon: 031-91 40 60
Webbplats: www.marykay.se

VD Carl Henric Wallblom

Kontaktperson/Presskontakt:
Carl Henric Wallblom
E-post: chwallblom@lesley.se

(* Källa: Euromonitor 2014)