Nu Skin

Företaget
Nu Skin Scandinavia A/S är ett dotterbolag till Nu Skin Enterprises Inc., ett direkthandelsföretag med försäljning av förstklassiga produkter för personlig hudvård och kosttillskott. Företaget tillhandahåller även affärsmöjligheter.

Nu Skin Enterprises omsättning 2015 uppgick till USD 2,24 miljarder. Nu Skin Enterprises är en av de största direkthandelsorganisationerna i världen, verksamma i 54 länder i Europa, Amerika, Mellanöstern, Asien och Stillahavsområdet samt Sydafrika. Nu Skin Enterprises har hittills över 30 rekordår bakom sig och mer än 1 miljard dollar i tillgångar.

Börnoterade
• Nu Skin Enterprises är noterade på New York-börsen under symbolen “NUS.”
• Företaget börsnoterades i november 1996. De innehar en 5A-1-gradering hos Dunn & Bradstreet.

Produkter
Företaget bedriver egen forskning såväl som samarbete med välrenommerade forskare och experter från olika institutioner världen över för att förena det bästa av vetenskap och natur i skapandet av innovativa, förstklassiga produkter.

Nu Skin Enterprises ligger i täten vad gäller att erbjuda hudvårdsprodukter och kosttillskott med fokus på anti-ageing. Dessa produkter säljs under Nu Skins respektive Pharmanex logo. Nu Skin har även utvecklat ageLOC® teknologin i samarbete med välrenommerade forskare och är en revolutionerande upptäckt som förändrar hur vi ser ut att åldras.

Distributörer
• En av branschens bästa och mest fördelaktiga kompensationsplaner lockar högt kvalificerade och professionella distributörer till Nu Skin Enterprises. I 2015 betalade företaget ut ca 950 miljoner dollar i provisioner till sina distributörer.
• Företaget har närmare 1 000 000 aktiva och oberoende distributörer världen över.

Anställda
• Nu Skin Enterprises hade i 2015 ca 4 800 anställda över hela världen.
• Företaget har ledningsgrupper för varje marknad som handhar den lokala verksamheten. Det nordiska huvudkontoret finns i Köpenhamn och har ca 50 anställda. Detta kontor servar de nordiska länderna samt Island och Storbritannien/Irland.

Force For Good Foundation och Nourish The Children
Den ideella organisationen Force For Good Foundation, instiftad av Nu Skin Enterprises, har som mission att verka för det goda i samhället. Fonden bidrar med medel och produkter för att förbättra livsvillkor för barn, bibehålla ursprungskulturer och skydda utsatta miljöer. Nourish The Children lanserades i juni 2002. Programmet fick snabbt tusentals donatorer, som tog chansen att göra en insats genom att köpa och donera mat, speciellt framtagen för undernärda barn. I slutet av 2013 hade över 300 miljoner portioner donerats. Det tog bara drygt 1,5 år för att lägga till ytterligare 100 miljoner portioner till antalet som i april 2016 passerade 480 miljoner matportioner. Vi ser fram emot den dag då vi donerar minst 100 miljoner portioner varje år för att rädda världens svältande barn. För mer information kring organisationerna och projekt, se vänligen:
www.forceforgood.org och www.nourishthechildren.com

Kontaktinformationer

Kundtjänst Sverige
Telefon: 010-750 2459

Nu Skin Scandinavia A/S
Havneholmen 25
1561 København V
DANMARK

Mail: scandinavia@nuskin.com

Telefon växel: +45 39 54 80 00
Telefax: +45 39 54 80 01
Hemsida: www.nuskin.com

Kontaktperson/presskontakt:
Elna de Moraés
Sales & Marketing Director North Europe & South Africa

E-post: edmoraes@nuskin.com