1. Home
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Nyhetsbrev
  6. /
  7. NYHETSBREV maj 2023

NYHETSBREV maj 2023

NYHETSBREV
maj 2023
Direktförsäljning engagerar 1000-tals personer dagligen – många väljer att verka som direktsäljare därför att de får någonting tillbaka utöver extrapengarna. Direktförsäljning är en sysselsättning som karaktäriseras av flexibilitet och eget ansvar. Alla som arbetar med direkthandel har sina egna anledningar att göra det. En del arbetar målmedvetet med siktet inställt på att göra en entreprenörsresa, andra har det som ett regelbundet extraknäck eller för att testa sina förmågor efter en längre tid i väg från arbete.
 
Madame Chic får utmärkelse
Företaget Madame Chic är ett familjeägt företag som säljer kosmetik via direktförsäljning. Företaget förvärvades 2014 och har sedan dess erbjudit 100-tals direktsäljare att arbeta med och utveckla sin egen entreprenöriella resa. Företaget tilldelades utmärkelsen Årets Företag 2023 i Vara.
Minska tröskeln mellan sjukskrivning och jobb

Våra egna undersökningar visar att den personliga utvecklingen i mötet med andra människor är central i samband med direktförsäljning. Vi tror att detta faktiskt är något som skulle kunna hjälpa fler långtidsarbetslösa eller sjukskrivna att komma in i arbetslivet igen.
 
Statistik visar att 13 procent av de som sysslar med direktförsäljning kommer direkt från sjukskrivning, arbetslöshet eller deltidsanställning. Vi uppskattar att det motsvarar ungefär 13 000 personer som har gått från ett bidragsberoende och sysslolöshet till en självförsörjning. Samma mätning visar att nästan varannan person (43%) som jobbat med direktförsäljning har erhållit utbildning och träning genom sitt arbete som de har haft nytta av även i andra yrkesroller.

Lågkonjunktur, hög inflation och skenande elpriser är ingredienser för en perfekt storm i samhällsekonomin. Svenskarna får allt mindre pengar kvar i plånboken vid månadens slut, något som särskilt drabbar arbetslösa och sjukskrivna som hade det tufft redan innan krisen. Den nya regeringen har gått till val på att stärka arbetslinjen och driver principen att sjukförsäkringen måste vara inriktad på återgång till arbete. Trots det finns riktlinjer som gör tröskeln mellan sjukskrivna och arbete mycket hög.
 
Om den nya regeringen på riktigt vill gynna arbetslinjen måste sjukskrivna få möjlighet att testa på att arbeta utan rädsla att sjukpenningen dras in. Annars riskerar fruktan från att bli av med sin ersättning att hämma återgången till arbete. För att parafrasera Ulf Kristerssons mantra – det behövs en arbetslinje i återgången till arbete.
 
Läs mer i vår debattartikel på temat som nu också publicerats i NWT och gilla samt dela om du håller med:
 
https://www.nwt.se/2023/03/28/minska-troskeln-mellan-sjukskrivna-och-jobb-bfb57/
Tipsa om vårt nyhetsbrev
Sharing is caring! Skicka vidare nyhetsbrevet till dina kontakter inom branschen och be de att anmäla sig till Nyhetsbrevet HÄR!
Facebook
Website
Instagram
Direct Selling Sweden
Kärleksgatan 2A 211 45 Malmö
info@directsellingsweden.com


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här:unsubscribe from this list.