1. Home
 2. /
 3. Nyheter
 4. /
 5. Nyheter
 6. /
 7. Sara Serray tar emot...
Sara Serray tar emot pris som Årets Kvinnliga Entreprenör


Apotekaren och entreprenören Sara Serray fick i lördags natt Direct Selling Swedens utmärkelse Årets Kvinnliga Entreprenör 2022.

Sara Serray är apotekare i grunden och började mixtra hemma med att ta fram ett nyttigare alternativ till vanligt godis. Resultatet blev ett helt veganskt och vitaminberikat gelégodis, fritt från gluten, palmolja och socker. Målet har varit att skapa något eget och utveckla produkter som bidrar till bättre folkhälsa. Att utveckla godis som ökar njutningen samtidigt som det minskar risken för fetma och diabetes känns bra, säger Sara Serray. 

 • När systerdottern sa ok visste jag att det fungerade, fastslår Sara Serray.

Utmärkelsen delades ut i lördags natt i samband medDirect Selling Swedens stora gala på Grand Hotel i Stockholm. Priset är på 25 000 kronor. Sara Serray fick utmärkelsen med följande motivering:

”Med en klar målsättning och en vilja av stål har årets pristagare visat på att allt är möjligt med rätt inställning. Genom att gräva i själv och tydliggöra sin inre drivkraft har årets pristagare tålmodigt gått från tanke till verklighet. Hennes brinnande intresse för hälsa i kombination med vetenskaplig kunskap är grundstenar i hennes succé och i ett tidevarv av storytelling har hon lyckats marknadsföra sin affärside på enastående sätt. Hon är en inspiration och ett levande bevis på att det går att skapa framgångsrikt företagande baserat på en personlig passion och aktivt ett nätverkande”

 • Det känns stort att få denna utnämning som Årets kvinnliga entreprenör 2022. Jag kommer med stolthet bära med mig detta i livet, säger Sara Serray.

Sara Serray har en master of science in pharmacy från Göteborgs universitet och är utbildad apotekare. Efter sju år på universitet bestämde hon sig för att starta eget och började tillverka nyttigt godis hemma i köket. På vägen till sin succé var hon tvungen att sälja sin lägenhet och säga upp sig från sitt jobb. Hon medverkade i SVT:s draknästet och snart kom det bud från både drakar och andra investerare. Företaget Wellibites bildades 2018 och är idag en framgångssaga som ständigt växer med nya produkter och marknader.      

 • Direct Selling Swedens årliga utmärkelse Årets Kvinnliga Entreprenör syftar till att lyfta fram kvinnliga entreprenörer som inspirerar andra till att utveckla sitt företagande. Sara Serray uppfyller dessa kriterier med råge, säger Krister Fraser, ordförande i Direct Selling Sweden. Han fortsätter:
  – Direct Selling Sweden är branschorganisationen för svensk direkthandel, en bransch där 65 procent av säljarna i organisationens medlemsföretag är kvinnor. Att visa på goda exempel och lyfta fram inspirerande kvinnliga entreprenörer är därför en naturlig del av vår verksamhet, därför har vi sedan 2012 delat ut utmärkelsen Årets Kvinnliga Entreprenör, säger Krister Fraser.

För mer information, kontakta Krister Fraser, ordförande i Direct Selling Sweden, på telefon 040-29 43 70. Du kan också skicka e-post till info@directsellingsweden.se.Direct Selling Sweden (DSS) är branschorganisationen för företag som arbetar med direkthandel, d.v.s. försäljning som sker vid personliga möten utanför traditionella försäljningsställen. Föreningen har ett 25-tal medlemsföretag som tillsammans sysselsätter ca 70 % av direkthandelns totalt mer än 100 000 direktsäljare, de flesta kvinnor. Branschen omsätter ca 2 miljarder i Sverige och har varit i kontinuerlig tillväxt. Föreningens huvuduppgifter är att bevaka medlemmarnas intressen och skydda konsumenten, att verka för god affärssed och att utveckla branschen. DSS är remissorgan vid lagstiftning som påverkar direkthandeln. DSS bedriver också upplysningsverksamhet gentemot Konsumentverket och andra myndigheter, samt informerar branschen om ny lagstiftning. DSS är medlem i SELDIA (the European Direct Selling Association) och WFDSA (World Federation of Direct Selling Associations).